Lezing: Zin en onzin van de bestrijding duizendknoop 20 februari

Hierbij nodig ik u uit voor een lezing op woensdag 20 februari
door: Henny Tax (coördinator van de Renkumse duizendknoopbrigade)
over: Zin en onzin van de bestrijding van duizendknopen
De Japanse duizendknoop is een exotische plantensoort die heel snel groeit, wel drie meter hoog kan worden en plaatselijk alle andere planten kan verdringen. Hij wordt verspreid door de mens, bij voorbeeld bij het maaien van wegbermen of verplaatsen van grond. In de laatste 15 jaar is hij sterk toegenomen. In Renkum zijn al meer dan 250 groeiplaatsen bekend. De bestrijding van duizendknoop is lastig. Sommigen gebruiken chemische bestrijding, anderen gaan voor minder milieubelastende methoden, zoals uitgraven, afdekken of behandelen met kokend water. De Wageningse Stichting Probos heeft een landelijk onderzoek uitgevoerd om bestrijdingsmethoden te vergelijken.
Voor de bestrijding van deze invasieve exoot hebben vrijwilligers in 2015 de ‘Renkumse Duizendknoopbrigade’ opgericht. Henny Tax komt ons vertellen over de activiteiten van de ‘brigadiers’. Hij waagt zich ook aan de vraag of bestrijding wel nuttig of noodzakelijk en kansrijk is.

Plaats: Lunchroom ‘De Beken’, Nieuwe Keijenbergseweg 174, 6871 VZ Renkum
Datum: woensdag 20 februari 2019
Aanvang: 19:30 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur.
Kosten: Toegang, koffie/thee zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage is zeer welkom.
Aanmelden: In verband met het aantal plaatsen wordt u verzocht zich aan te melden via: wim.braakhekke@renkumsbeekdal.nl. U ontvangt bericht.