13 t/m 18
oktober

Beeldhouwen in speksteen

De Bosbeek
Bosbeekweg 19 Bennekom
Start om 20:00
Voor iedereen
Download agenda item

Deze midweek start op zondag

Een midweek onder deskundige leiding speksteen bewerken.

Speksteen is de zachtste steensoort en is daarom gemakkelijk te bewerken met gereedschap. Speksteen wordt ook wel zeepsteen genoemd en is verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren en hardheden. Het is een 100% natuurlijk product, verkrijgbaar in de kleuren zwart, bruin, groen, beige, wit in verschillende schakeringen.

Speksteen bewerken is een uitdaging. Een uitdaging om van een ruwe steen een mooi glanzend beeld te maken. Werk vanuit de steen. Kijk naar de vorm van de steen en wat de mogelijkheden zijn. Misschien zie je direct iets in de steen. Misschien ook niet, maar durf aan de slag te gaan. Abstract of realistisch, het hoeft niet perfect te worden. Begin en geniet.

Speksteen is gemakkelijk te bewerken met beitels, raspen, gutsen, vijlen en ander gereedschap. Werk van grof naar fijn. Voor de afwerking gebruik je een mes (schillen), droog schuurpapier en waterproof schuurpapier. Als laatste ga je de steen polijsten. Tijdens het polijsten krijg je de kleuren van de steen pas echt goed te zien. Elke keer weer verrassend en mooi.

Verblijf is op basis van zelfverzorging.

 

 

 

 

Leden € 200
Niet leden € 260
Aanmelden

Meer activiteiten