Dagwandelingen
Rond De Bosbeek

Dagwandelingen

We hebben 15 rondwandelingen die starten en eindigen bij De Bosbeek. De kortste is 3,4 km en de langste 23,8 km. Door het bos, over de heide, over de stuwwal of door de Gelderse Vallei. De beschrijving en de kaartjes kun je lenen bij de receptie of downloaden.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

W001 Korte Bosbeekloop 5,6 km

Het natuurvriendenhuis ligt middenin een gebied met veel beken van het Renkums Beekdal. Een van de beken is de Bosbeek. Deze route volgt voor een deel de loop van deze beek. Na een natte periode staat er meestal water in de beken.

voorkant_buiten_01_klein_2-768x319

W002 Lange Bosbeekloop 8,2 km

Deze wandeling is voor een groot deel hetzelfde als de korte Bosbeekloop, maar loopt verder door in het Renkums Beekdal. Het is een mooie uitbreiding die iets heuvelachtiger is. Halverwege kom je langs De Beken, een horecagelegenheid waar je een pauze kunt nemen. Daar is ook het natuurcentrum De Renkumse Beken gevestigd.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

W003 Kleine Quadenoordroute 3,4 km

Quadenoord is een groot landgoed dat achter De Bosbeek ligt. Het is vooral bosgebied en het strekt zich uit tot het Renkums Beekdal. In het seizoen staan er diverse tenten en caravans tussen de bomen, ook tipi's en yurts. Onderweg kom je geen horeca tegen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

W004 Grote Quadenoordroute 5,7 km

De grote Quadenoordroute neemt je wat verder mee door Quadenoord. Hij loopt ook langs de beeldentuin met Afrikaanse beelden. Hier staat in het zomerseizoen "Bassie" met koffie en broodjes. In het winterseizoen alleen van vrijdag t/m zondag open.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

W005 Klein Oosterengwandeling 5,1 km

Het landgoed De Oostereng is een bosgebied dat ten westen ligt van Quadenoord. Het gaat door een bosgebied. In de Oostereng zijn grafheuvels te vinden uit de Klokbekercultuur (3000-1500 v Chr). Je komt langs het vakantiepark De Dikkenberg. Hier is horeca (De Schaapskooi) of links daarvan het pannenkoekenhuis de Panoramahoeve.

golfbaan-heelsum-980x466

W006 Renkumse Heideroute 8,1 km

De Renkumse Heideroute loopt afwisselend door bos, weiland en heide. Het is een rustige route en voert je langs een golfterrein. Aan de rand van Heelsum vind je bij de ingang van de golfbaan een restaurant, ook toegankelijk voor passerende wandelaars.

352A6709

W101 Hoekelum-Sysselt-route 17,2 km

De Hoekelum-Sysselt-route loopt over twee voormalige landgoederen die nu beheerd worden door het Geldersch Landschap en Kasteelen. In Hoekelum staat een landhuis en in de Sysselt is het mogelijk dat je een wild zwijn of ree te zien krijgt. Horeca vind je halverwege bij boerderij Hoekelum.

352A0764

W102 Wolfhezeroute 16,5 km

De Wolfhezeroute loopt naar het oosten. Het is een route met lichte glooiingen en loopt door het bos en langs de Doorwerthse heide. In de buurt van station Wolfheze is horeca te vinden.

352A4444

W103 Zuid Ginkelroute 12,9 km

De Zuid Ginkel is bekend van Market Garden. Hier zijn veel parachutisten geland in de Tweede Wereldoorlog. Het is een militair oefenterrein, maar er mag en kan gewandeld worden. Er staan oorlogsmonumenten. In de lente zijn er vaak veldleeuweriken te horen. Onderweg kom je langs restaurants voor een pauze.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

W104 Planken Wambuisroute 16,2 km

De Planken Wambuis is een uitgestrekt natuurgebied dat beheerd wordt door Natuurmonumenten. In het gebied lopen grote grazers en er zijn ook wolven gesignaleerd. Het gebied is afwisselend bos en heide en er zijn ook een paar zandverstuivingen. Op twee plaatsen op de route is horeca.

352A0225

W201 Beek- en Heideroute 21,2 km

De route loopt langs de bovenloop van de beken rond De Bosbeek. Je komt langs een aantal vennen die het waterreservoir vormen. De Heidebloem- en Kreelseplas en de Plas van Gent. Onderweg kom je niet langs horeca, dus neem voldoende drinken en eten mee.

352A7961

W202 Beek- en Bergroute 23,8 km

De wandeling gaat langs de stuwwal bij Wageningen. Je loopt ook een stukje door de uiterwaarden. Het is een afwisselende wandeling met een paar stevige klimmetjes en mooie uitzichten. In het arboretum Belmonte is een theehuis en in het hotel De Wageningsche Berg is een restaurant.

blauwe geaslanden

W203 Binnenveldroute 22,1 km

Deze wandeling gaat door het Binnenveld, het Gelderse Valleigebied tussen Bennekom, Wageningen, Rhenen en Veenendaal. Het is een Natura 2000-gebied. De vallei is ontstaan na de laatste ijstijd toen het smeltwater een uitweg zocht. Het is voor een groot deel agrarisch gebied. Een deel is teruggegeven aan de natuur en de grondwaterstand is er verhoogd.

oosterbeekse school

W204 Heelsumse Beekroute 23,5 km

Een route door bos en over heide. Je komt langs de Wodanseiken. Deze zijn zo'n 450 jaar oud en bekend van de landschapsschilders van de Oosterbeekse School. De beken meanderen hier prachtig door het landschap. Horeca vind je bij het station van Wolfheze.

boerderij-mossel-theeschenkerij

W205 Mosselroute 21,1 km

De Mossel heeft niets te maken met mosselen. Het betekent "alles van mos". Het is een oude landbouwenclave, maar nu zit er een restaurant. Deze wandeling geeft alles wat de Veluwe te bieden heeft: bossen, heide en zandverstuivingen. De wandeling gaat deels door het natuurgebied De Planken Wambuis.