In de omgeving

In de omgeving hebben we verschillende landschappen. We zitten aan de rand van de Veluwe, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland. Dat betekent dat je veel bos en heide hebt aan de oost- en noordkant van ons terrein.
In het zuiden zijn de stuwwallen van de Rijn. Je hebt hier prachtige uitzichten zoals vanaf de Duno bij Heveadorp en vanaf de Grebbeberg bij Rhenen.
In het westen ligt de Gelderse Vallei. Het gebied tussen Bennekom, Rhenen, Veenendaal en Wageningen heet het Binnenveld. Dit oude agrarische gebied is een veengebied met blauwgraslanden. Een deel van dit gebied is teruggegeven aan de natuur waardoor er bijzondere flora en fauna te zien is.

Twee lange-afstandswandelpaden en een streekpad

Trekvogelpad, Maarten van Rossumpad en Veluwe Zwerfpad

Het Trekvogelpad is een LAW van Bergen aan Zee naar Enschede. Het is 414 km lang en laat bijna alle landschappen van Nederland zien. Van het strand en duinlandschap tot het hoogveengebied in Twente. Elk landschap heeft zijn eigen populatie aan vogels. Het ideale wandelpad voor mensen die van natuur houden.
Uitgebreide informatie vind je hier

Het Maarten van Rossumpad is een wandeling van Den Bosch naar Steenwijk. Het is 385 km lang. Het pad loopt langs een aantal kenmerkende plaatsen die de legeraanvoerder aandeed in de 16e eeuw. Heel interessant voor wandelaars die van historische routes houden.
Uitgebreide informatie vind je hier

Het Veluwe Zwerfpad is een streekpad van 375 km. Het wordt gemarkeerd door een rood/gele bewegwijzering. Het is een rondwandeling over de prachtige Veluwe, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland. De route kan naar eigen inzicht gelopen worden via verschillende varianten.
Uitgebreide informatie vind je hier

Tips voor activiteiten in de buurt van De Bosbeek

kijk_en_luistermuseum

Kijk- en Luistermuseum Bennekom

Het Kijk- en Luistermuseum: daar zit muziek in! De collectie bestaat uit draaiorgels, straatpiano’s, speelkasten, speeldozen en muziekautomaten. Tentoonstelling: “Thuis in poppenhuis”, heel geschikt voor kinderen.

Lees meer

Hinde-met-kalf-1536x1152

Natuurcentrum Veluwe in Ede

Vanuit dit natuurcentrum aan de rand van de Eder Heide zijn diverse wandelingen met en zonder gids te lopen. Ook klompenpaden. Adres: Groot Ginkelseweg 2a, 11 6718 SL Ede. Tel. 0318 - 610439

Lees meer

large-km-105.833-vincent-van-gogh-zelfportret-april-juni-1887-self-portrait-april-june-1887-1--3

Hoge Veluwe en Kröller Müllermuseum

Otterlo/Hoenderloo: De Hoge Veluwe met het Kröller Müller Museum en het Jachtslot Sint Hubertus. Altijd leuk om naartoe te gaan. Rondleidingen in het slot elke dag tot 31 oktober.

Lees meer

33img_4541.jpg(mediaclass-medium.a413e4479899f209347dd67fcb184333007ceef1)

Het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem

Het Nederlands Openluchtmuseum is vanaf 10 februari tot eind maart 2024 geopend als wandelpark, daarna is het weer volledig open. Toegang o.a. met Museumkaart.

Lees meer

fx-boom-1

Ouwehands Dierenpark Rhenen

Het park is bekend vanwege de pandaberen. Maar er is meer te zien. Er is een groot berenbos waar verwaarloosde beren worden opgevangen en weer een goed leven krijgen. Verder zijn er iedere dag andere activiteiten.

Lees meer

SXDI4105

Arboretum Oostereng Bennekom

Arboretum Oostereng is ca. 11 hectare groot en is lange tijd aan haar lot overgelaten. Sinds 2011 werkt een groep vrijwilligers aan de toegankelijke en gevarieerde bomentuin met een natuurlijk karakter. Elk jaar wordt het arboretum weer gevarieerder.

Lees meer

Screenshot 2024-02-03 at 14-25-17 Actief genieten op de Veluwe in Nederland

Bezoek Ede

De website "bezoek Ede" geeft veel informatie over wat er te zien is in de gemeente Ede. Daartoe behoren naast Ede ook de dorpen Bennekom, Lunteren, Otterlo, Wekerom, Harskamp en Ederveen. Er is een agenda te vinden met evenementen in de gemeente.

Lees meer

imgm7905

Proef Wageningen

Wageningen is bekend van de universiteit en Hotel De Wereld. Maar er valt veel meer te beleven. Wil je dat weten of kijken wat er aan activiteiten is, neem dan een kijkje op de pagina van Proef Wageningen.

Lees meer

jdp9130806-0136s

Visit Renkum

Renkum is een buurgemeente van De Bosbeek. Het omvat de dorpen Heelsum, Oosterbeek, Wolfheze, Heveadorp, Doorwerth en Renkum. Wil je weten wat daar te zien is, neem dan een kijkje op de website.

Lees meer