Coronavirus maatregelen

Het coronavirus: maatregelen bij Nivon

13 maart 2020

 

Het kabinet heeft verscherpte maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus in Nederland in te dammen. Van veel maatregelen gaat iedereen iets merken, andere instructies gelden alleen voor specifieke groepen of gebieden. Nivon houdt de adviezen van het RIVM nauw in de gaten en heeft maatregelen opgesteld die passen bij de huidige situatie. Deze maatregelen worden getroffen bij te dragen aan de bescherming van kwetsbare groepen en overbelasting van de zorg te voorkomen.

Welke maatregelen treft Nivon?

De natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen blijven vooralsnog open. Tijdens jouw bezoek word je extra gewezen op hygiëne en andere voorzorgsmaatregelen. Er zijn enkele acties ondernomen omtrent hygiëne voor zowel de gasten als de huiswachten. Gasten worden ook geïnformeerd over de symptomen van het virus en krijgen het advies om thuis te blijven bij verkoudheidsklachten of verhoging vanaf 38 graden Celsius.

Wat is nu het annuleringsbeleid?

De natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen blijven vooralsnog open. Dat betekent dat het normale annuleringsbeleid geldt wanneer je besluit niet te komen. Er is wel meer coulance. Wanneer je jouw boeking wilt annuleren zal de aanmeldsecretaris je aanbieden deze kosteloos te verplaatsen naar een latere datum. Dit geldt voor individuele gasten en voor groepen.

Kan Nivon mijn boeking annuleren?

Nivon werkt met vrijwilligers. Zowel de huiswachten als de beheerders van de accommodaties zijn vrijwilligers. Wanneer een natuurvriendenhuis geen vrijwilligers kan vinden zal het huis tijdelijk dicht moeten en krijgen de gasten hun geld terug. Ondanks dat we niet verwachten dat deze situatie zal voorkomen, krijg je uiteraard bericht hierover wanneer dit invloed heeft op jouw boeking. Indien bepalingen vanuit de overheid en/of het RIVM verder worden aangescherpt kan Nivon besluiten alsnog de natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen te sluiten. Hierover ontvang je dan een bericht.

Is het veilig om naar een natuurvriendenhuis of kampeerterrein te gaan?

Het RIVM adviseert groepen boven de 100 mensen te vermijden. De huizen zullen niet zoveel mensen hebben en ook niet in één ruimte. Heb je verkoudheidsklachten of verhoging tot 38 graden Celsius? We willen je dan dringend verzoeken thuis te blijven. Ziek uit en zorg dat je anderen niet besmet. Verergeren de klachten? Blijf thuis en neem telefonisch contact op met je huisarts.

Gaan lokale activiteiten door?

Dit hangt af van de organisatoren. Neem contact op met de afdeling of organisatie van de activiteit.

Ik ben vrijwilliger bij Nivon, met welke maatregelen moet ik rekening houden?

Neem contact op met de Beheercommissie, werkgroep of het bestuur van jouw geleding. Zij zijn op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen. We houden vrijwilligers tevens op de hoogte via een nieuwsbrief. Hou je verder aan de adviezen van het RIVM.