Natuurvriendenhuis
De Bosbeek
Genieten van rust en ruimte!
Direct reserveren

Omgeving van Natuurvriendenhuis De Bosbeek

Wandel eens langs de sprengkoppen van de Renkumse Beek in het bos achter het huis. Je vindt hier meer dan 100 km wandelroutes en 500 km fietsroutes langs uitgestrekte heidevelden en over met bos begroeide stuwwallen met prachtige uitzichten over het rivierenlandschap. Hier vindt u boswachterij Oostereng, Landgoed Quadenoord, de Ginkelse Heide, Planken Wambuis en de Hoge Veluwe. Of fiets langs de uiterwaarden en de Blauwe Kamer via een pontje naar de fruittuinen van de Betuwe. Een gebied met een rijke historie en veel archeologische monumenten. In het huis liggen routebeschrijvingen van korte en dagvullende tochten voor je klaar.

Bosbeek trektocht.

2-daagse wandeling over de veluwe met overnachting

https://nivon.nl/trektochten/bosbeek-trektocht/

Informatie

Natuurvriendenhuis De Bosbeek
Bosbeekweg 19-21
6721 MH Bennekom

088-0990974 (lokaal tarief)

Netwerk Nivonhuizen

OV Wandeltweedaagse Veluwe Zwerfpad

Deze bosrijke tweedaagse komt langs het Wekeromse Zand met zijn zandverstuivingen, langs de Planken Wambuis bekend om de aanwezigheid van edelherten en wilde zwijnen. Dan langs de Ginkelsche heide naar natuurvriendenhuis De Bosbeek, middenin het beekdalenlandschap. Dag twee voert de wandelaar door Wolfheze en de zuidelijker gelegen bossen en heide.

De eerste dag (24 km) van NS-station Lunteren naar Natuurvriendenhuis De Bosbeek. De tweede dag (13 km) naar NS-station Oosterbeek.

OV Wandeltweedaagse Bergwandelen Zuid-Veluwezoom

Met overnachting in Natuurvriendenhuis De Bosbeek

Een rivierenlandschap dat wordt afgewisseld met bossen en beken. Een belangrijk verbindingsgebied tussen Nederrijn en de Veluwe voor diverse diersoorten loopt tussen Wageningen/Bennekom en Renkum, precies langs natuurvriendenhuis De Bosbeek. De meest bekende ‘berg’ in dit stuwwallengebied is de Grebbeberg.

De eerste dag ( 20 km) van NS-station Rhenen naar Natuurvriendenhuis De Bosbeek. De tweede dag ( 20 km) naar NS-station Arnhem.

Eendaagse wandelingen rondom Natuurvriendenhuis De Bosbeek

Voor gasten die van wandelen houden

We hebben voor beginnende en gevorderde wandelaars die bij ons logeren een aantal mooie routes uitgezet in de omgeving van de Bosbeek. In het totaal zijn er 15 verschillende wandelingen tussen de  3,4 en de 23,8 km. Dus voor elk wat wils. Je kunt kiezen uit wandelingen door het bos al dan niet gecombineerd met de Ginkelse of Heelsumse heide, de stuwwal bij Wageningen of de open vlakte van het Binnenveld. Routebeschrijvingen zijn te verkrijgen bij de receptie.

X